کانفیگ حرفه ای ابزار سئو و مارکتینگ
بیشتر بدون
تا حالا شده یه کمپین تبلیغاتی رو شروع کنید، براش برنامه ریزی کنید، وقت بذارید، هزینه کنید و… اما نتیجه لازم رو نگیرید؟؟
یکی از دلایلش میتونه این باشه که ابزارهای سئو یا آنالیز سایتی که استفاده میکنید، به شکل اصولی تنظیم نشدن تا آمارهای درست و مفیدی رو به شما ارائه بدن.
از طرفی یه متخصص سئو و یه دیجیتال مارکتر، بعد از دانش و تجربهاش، نیازمند استفاده از ابزارهای سئو و مارکتینگ هست. ابزارهایی مثل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، یوست (Yoast)، تگ منیجر و…
حالا تصور کنید این ابزارها (با این درجه از اهمیت) درست و اصولی پیکربندی (Configure) نشده باشن. نتیجه این میشه که اطلاعات و دادههای اشتباه به دست ما میرسن. و اینجاست که باید بگیم: خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا میرود دیوار کج …
حالا هرچقدر هم که ما روی این دادههای اشتباه وقت بذاریم و تحلیلشون کنیم، بیفایده ست. تقریبا از هر ۱۰ سایت، تو ۱ سایت این مشکل رو میبینیم که کد گوگل آنالیتیکس اشتباها ۲ بار تو صفحات قرار داده شده و نرخ پرش (Bounce Rate) صفحه نزدیک به صفره و کارفرما خوشحال از اینکه نرخ پرش سایتش خیلی پایینه!! درحالیکه این ابزار داره دادههای اشتباه به ما میده.
پس اگه ابزارهایی مثل سرچ کنسول، گوگل آنالیتیکس، ابزارهای چت آنلاین، یوست (Yoast)، تگ منیجر و… به درستی کانفیگ و تنظیم نشده باشن، ممکنه تو پروژه مشکلات متفاوتی برامون پیش بیاد؛ یا مثلا نتونیم از بعضی از امکانات این ابزارها استفاده کنیم. جالبه بدونید حتی خود WordPress و Host هم کانفیگ مخصوص به خودشون رو دارن که تنظیم شدن یا نشدنشون میتونه روی سئو سایت اثرگذار باشه.
از طرفی حدوداً ۱۰ درصد سایتها از این ابزارها به شکل درست و کانفیگ شده استفاده میکنن. پس با تنظیم اصولی ابزارها، میتونی یه قدم دیگه از رقبا جلو بیفتی.
در ادامه این ابزارها و کانفیگ اون ها رو براتون بررسی کردیم.
از قدیم گفتن: کار رو به کاردان بسپار. پس شما هم کانفیگ ابزارت رو به متخصصین cabex بسپار ?
۶ تا ابزار رو کانفیگ میکنیم
1- کانفیک ۰ تا ۱۰۰ سرچ کنسول
فقط نصب کردن که کافی نیست!!!
باید بتونید ابزار رو کانفیگ کنید و تنظیم اصولی اون رو انجام بدید؛ وقتی از اول و براساس اصول جلو نرید، تمام اطلاعات میتونه اشتباه جمعآوری بشه. برخی از کارهایی که میکنیم اینه:
- بررسی نحوه نصب سایت در سرچ کنسول
- بررسی فایل robots.txt
- اضافه کردن sitemap
- بررسی وضعیت مالکیت سرچ کنسول
- وصل کردن سایت به ابزار گوگل آنالیتیکس
- بررسی علت عدم نمایش آمار
2- کانفیگ ۰ تا ۱۰۰ گوگل آنالیتیکس
3 – کانفیگ ابزارهای چت آنلاین
تجربه کاربری بهتر یا سرعت بالاتر!؟
امروزه استفاده از ابزارهای چت آنلاین مثل رایچت، کریسپ، گفتینو و… متداول شده و تو خیلی از سایتها، این ابزارها رو میبینیم. یکی از مشکلاتی که این ابزارها به وجود میارن، کندی سرعت لود صفحات هست. پس تو حالت عادی اگه بخواید از چت آنلاین استفاده کنید و تجربه کاربری بهتری رو ایجاد کنید، سرعت لود صفحات شما کاهش پیدا میکنه و مجبورید بین تجربه کاربری بهتر و سرعت بالاتر یکی رو انتخاب کنید.
تو این قسمت ما تنظیماتی رو انجام میدیم که استفاده از ابزارهای چت آنلاین باعث کندی سرعت سایت شما نشه. بنابراین کاربران شما میتونن همزمان که تجربه کاربری خوبی رو حس میکنن و از چت آنلاین استفاده میکنن، مدت زمان زیادی رو برای لود صفحات منتظر نمونن.
4- کانفیگ افزونه یوست (Yoast) [⭐]
مهم ترین افزونه سئو وردپرس
افزونه یوست (Yoast) بدون شک یکی از پرطرفدارترین و کاربردیترین افزونههای سئو وردپرس هست که بیش از ۵ میلیون نصب فعال داره. اولین بار که میخواید این افزونه رو نصب و فعال کنید (چه نسخه رایگان و چه نسخه پولی)، تنظیمات خاصی داره که روی سئو سایت شما اثر گذاره. حتی اگه این افزونه رو قبلا نصب کرده باشید، ما میتونیم تنظیماتش رو بررسی کنیم و در صورت نیاز، تنظیمات رو بهینه کنیم و روش درست استفاده از این افزونه بینظیر رو با کلمات کلیدی سایت خودتون، به شما آموزش بدیم.
مثلا تو پروژههای زیادی به این مشکل برمیخوریم که صفحاتِ دسته بندی و برچسبها، با عنوان بایگانی تو گوگل نمایش داده میشن که هم برای سئو بده و هم برای تجربه کاربری (UX). و این مشکل به دلیل کانفیگ اشتباه و نادرست افزونه یوست هست.
تو این بخش، ما موارد زیر رو بررسی میکنیم:
- کانفیگ عمومی یوست
- بررسی وضعیت برچسب ها و دسته بندیهای سایت شما
- آنالیز ۱۰ صفحه مهم سایت به پیشنهاد شما و آموزش استفاده صحیح از یوست براساس کلمات کلیدی همون صفحات
- بررسی قسمت مشکلات (Problems) افزونه و برطرف کردن مشکلات
- تنظیم منوی امکانات (Features)
- ایجاد Structured Data یا Meta Data برای نمایش اطلاعات سایت در گوگل، براساس نوع سایت (سازمانی و شخصی)
- تنظیمات دستهها، برچسبها و صفحه نویسنده
- تنظیمات مسیر راهنما (Breadcrumbs) جهت نمایش بهتر نتایج در گوگل
- بررسی تنظیمات شبکههای اجتماعی برای شرکتها
- بررسی منوی ابزارهای یوست (خود سایت Yoast درباره این منو گفته که تنظیمش نیاز به تجربه پیشرفته WordPress داره و ممکنه در موارد محدودی به سایت آسیب بزنه)
5 – کانفیگ هاست (Host)
چی مهمتر از زیربنای سایت؟؟
هاست شما محل قرار گرفتن اطلاعات، فایلها و دیتا بیس شماست. پس خیلی مهمه که چطور تنظیم شده باشه. تو بعضی از پروژههای سئو میبینیم که به دلیل کانفیگ نادرست هاست، حجم سرور به شکل غیرطبیعی پر شده و کارفرما مجبور شده برای افزایش حجم، بیشتر هزینه کنه. درحالیکه با هزینه کمتر، میتونست فایلهای غیرضروری و عواملی که این فایلها رو میسازن، حذف کنه.
مواردی که برای کانفیگ هاست انجام میدیم:
- مشاوره و معرفی بهترین سرویسهای هاستینگ براساس نیاز شما
- بررسی جامع دیتابیس (Database)
- بهینه سازی فولدرها
- کانفیگ فایلهای مهم سرور
- بهینه سازی حجم سرور
- فعال سازی CDN
- بهینه سازی CDN
6 – کانفیگ وردپرس
میدونستید وردپرس هم تنظیمات سئو داره؟؟
درحال حاضر وردپرس محبوبترین CMS تو جهانه و تقریبا از هر ۴ سایت، یکی با وردپرس ساخته میشه. کانفیگ اصولی وردپرس میتونه روی سئو و رتبههای سایت شما تو گوگل تاثیر زیادی داشته باشه.
تو موارد متعددی مشاهده میشه که نویسندهها برای یه مقاله، به صورت کیلویی!! و بدون هدف و استراتژی خاصی از برچسب ها استفاده میکنن؛ یا مثلا عکسهای سایت اصلا بهینه سازی نشده و حجم زیادی داره یا اینکه اسم یا Alt عکسها بهینه سازی نشده. این موارد به صورت مستقیم یا غیرمستقیم روی سئو سایت شما اثرگذار هستن.
بعضی از کارهایی که ما تو این قسمت انجام میدیم شامل موارد زیر میشه:
- بررسی قابل رویت بودن سایت برای موتورهای جستجو
- آنالیز افزونهها (Plugins) و تاثیر آنها بر سئو و سرعت سایت
- بررسی نحوه آپلود عکسها و Alt عکسها
- بررسی وضعیت دسترسی کاربران
- بررسی امنیت سایت
- و هر آنچه که شما نیاز داشته باشید و در راستای کانفیگ وردپرس باشه (درخواستتون رو توی فرم ارسالی یادداشت کنید)